SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rising Cheer Athletics
Välkommen till

Som ett led i att utveckla föreningen och de aktiva inom Rising Cheer Athletics satsar föreningen under kommande säsong på ett nytt koncept - Open Gym.

 

Vad är Open Gym för något?

Open Gym är frivilliga träningar anpassade utifrån olika teman, åldersgrupper eller level. Open Gym kan till exempel vara en träning som är inriktad och har ett tema inom gymnastik, styrka, kondition, bygg eller dans. Majoriteten av träningarna kommer att vara inriktade på cheerleading men det kommer även finnas Open Gym träningar som riktar in sig på styrka, kondition eller dans eftersom koordination, styrka och kondition gynnar aktiva inom cheerleading. Under terminen kommer det hållas vissa Open Gym som kräver att den aktive har vissa förkunskaper för att kunna delta, detta för att alla ska få möjlighet till att utvecklas på sin nivå.

 

Varför Open Gym?

Vi satsar på Open Gym för att våra aktiva ska ha en möjlighet till mer personlig utveckling. Vi är säkra på att det kommer att gynna individen. Genom Open Gym kan den aktiva välja att gå på utvalda träningar för att utveckla personliga skills eller andra färdigheter som är nödvändiga för att de själva ska utvecklas och utvecklas inom cheerleading som sport. 

Frågor och svar

 

Vad är Open Gym (OG)?
OG är ett tillfälle där aktiva i föreningen kan komma och träna på särskilda skills som de vill utveckla inom cheerleading.

 

Kommer det att finnas tränare där eller är det fri träning?
På plats kommer det alltid finnas tränare från föreningen som är där för att hjälpa de aktiva framåt i sin utveckling. Det kan även vara tränare som kommer utifrån som har en spetskompetens som deltar vid dessa tillfällen, men minst en tränare från Rising kommer alltid vara på plats.

Vad kommer man göra under OG?
Under vissa veckor kan det vara olika fokusområden som till exempel gymnastik, styrka, kondition, dans, hopp eller bygg. Det kommer även finnas tillfällen som riktade till en särskild åldersgrupp eller krav på olika förkunskaper finns, exempelvis kan det en söndag vara fokus på hjulning/rondat medan en torsdag är det fokus på salto där förkunskapskravet är back eller flickis.
Det kan också vara fokus på olika positioner. Under dessa tillfällen skapas möjligheter att träna tillsammans med andra som har samma position med syfte att utvecklas inom den positionen.

Andra veckor kommer det inte vara något särskilt tema utan en möjlighet att komma och träna på sådant som du som aktiv behöver för att komma framåt i din utveckling.

 

Vilka får gå på OG?
Alla aktiva i föreningen får gå på OG, förutsatt att man uppfyller kriterierna för det enskilda tillfället, som ålder eller förkunskap.

 

Hur vet jag vilka OG jag kan gå på?

Schema för vad det kommer att vara för teman och fokusområden kommer att publiceras på sociala medier och hemsidan i samband med att terminen drar igång. 

 

Hur anmäler jag mig?

Anmälan till OG kommer att öppnas på söndagar för torsdagens träningar och på onsdagar för söndagens träningar. Anmälan görs via hemsidan och SportAdmin. Det kommer att vara ett begränsat antal platser till varje OG för att säkerställa att vi kan hålla god kvalitet och kan variera beroende på tema/fokus.